SARAY ŞEHİT MURAT DİLMAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

WEB https://saraysehitmuratdilmacaihl.meb.k12.tr
Adres : FERİTMELEN MAH. 3 NISAN CAD. SEHIT MURAT DILMAC IMAM HATIP LISESI BLOK NO: 31 SARAY / VAN
VİZYON : Tüm öğrencilerimizi akademik sosyal ve kültürel açılardan önder bireyler olarak yetiştirerek Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek bir eğitim kurumu olmak.
MİSYON : Biz öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için onları; bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen kişiler olarak yetiştirmek, 21. yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak hayata hazırlamak, insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli insanlar olarak yetiştirebilmek ,değişime ve gelişime açık, insanlığa yararlı, örnek ve önder bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR : DİNİ MUSİKİ ALANINDA İL BİRİNCİLİĞİ

Isınma : Kaloriferli
Servis : 2021-2022 Eğitimi-Öğretim yılı itibariyle 14 adet servisimiz Sırımlı,Beyarslan,Kurucan ve Bakışık-Güzeldere, Kurucan, Kazlıgöl, Değirmigöl mahallelerine hizmet vermektedir.
Ulaşım : Okulumuz ilçe merkezinde olduğundan ulaşım sorunu bulunmamakta aynı zamanda belediye araçlarıyla ve servislerle Van merkeze ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Merkez
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine uzaklık 75 km olup İlçe merkezine uzaklık 0 km´dir
Kontenjan Bilgileri : 320
Okulun Sınav Başarı Durumu : İYİ